Arkadaşlar çok sorulan bir soru; Sınava çalışırken hangi ders sırası izlenmeli?

1- Eğer hiç temeliniz yoksa veya çok az varsa ve sınava yeni çalışacaksanız henüz yaklaşık 5-6 ay var. Çok güzel bir çalışma ile yetişir. Gece gündüz çalışarak eğer amacınız da garibana ses mazluma nefes olmak ise Allah’ın da yardımı ile yetişir. Sakın yetişmez diye moralinizi filan bozmayın. Allah ilmi isteyene, zenginliği dilediğine verir. Siz ilmi isteyin Allah verir elbette. Gecenizi gündüzünüze kavuşturarak çalışırsanız Allah’ın izniyle Allah da elbette sabrını verir. Sakın vazgeçmeyin.

Hukuka yeni başlamış biri gibi (Hukuk fakültesinde de aynı sıra izlenir. ) En temel dersler medeni hukuk ve anayasadır. Bu ikisini önce çok iyi öğrenin. Daha sonra borçlar, idare ve cezadan devam edersiniz. En sona İdari yargı, medeni usul, ticaret, icra, vergi gibi dersleri bırakırsanız konuları daha rahat anlarsınız hocam ama bu sırayı bozmayın çünkü medeni hukuk gibi dersleri bilmeyen kişi medeni usulü çok zor anlar. Yine anayasayı güzel öğrenmemiş biri idare ve idari yargı da Cok zorlanır. Henüz daha çok vakit varken bu plan ile yarın 1 Ağustos başlayın İnşAllah.

2- Eğer önceden yeterli temeliniz varsa size tavsiyem önce özel hukuk derslerini bitirin sonra kamu hukuku derslerini bitirin çünkü özel hukuk daha çok akılda kalıcı, buna karşılık kamu hukuku özellikle anayasa ve idare hemen unutulabilecek hususlarla dolu. Bunun bir diğer sebebi de kamu hukuku derslerinde mevzuat değişikliklerinin daha yoğun olup sınava en yakın dönemde en güncel şekilde bu derslere çalışmak daha mantıklı.
Şahsen benim temelim olduğu için ben önce özel hukukları bitirdim sonra kamu hukukuna başladım faydasını da gördüm.

Sakın moral bozmayın. Allah iyi insanların yardımcısıdır. Sizin amacınız Allah rızası olduktan sonra Allah da onun sabrını veriyor.

Allah yardımcınız olsun her daim..

Yayınlayan

Editör

Bu dünyadaki tek gayemiz garibana ses, mazluma nefes olmak....

Yorum bırakın