Çok merak edilen bir soru; İdari yargı sınavı olacak mı ya da İİBF’liler idari yargı sınavına girebilecekler mi?

İdari yargı sınavı olacak mı ya da İİBF’liler idari yargı sınavına girebilecekler mi?

Şu an maalesef belirsizlik var arkadaşlar. Bir aya netlik kazanır bu konu.

Şu an ki bu belirsizliği lehinize kullanın ne olur. Geçen sene de vardı. Herkes İBF’li alıncak mı ya da idari yargı sınavı olacak mı derken birkaç ay öyle heba oldu maalesef. Ben o zaman da dedim şimdi de diyorum ve Allah ömür verdikçe yine diyecem inşAllah;

Devam edin, çalışın arkadaşlar. Hakimlik sınavına çalışmakla başta İBF’li kardeşlerimizin en çok işine yarayacak KPSS hukuk testi ile kurum sınavların da çok ama çok fazla çıkan Hukuk soruları hakimliktekiler ile hemen hemen aynı konulardır. Siz hâkimliğe çalışmakla zaten otomatik olarak bunlara hazır hale geliyorsunuz. Ne olur bırakmayın arkadaşlar…

Birbirimize çok ama çok dua edelim..

Allah ilmi isteyene, zenginliği dilediğine verirmiş. Biz ilmi isteyelim ve ilim için çalışalım. Bu vatan, bu bayrak bizi bekliyor..

Allah rızası için zerre hatrım varsa çalışın bırakmayın çünkü geçen sene bu zamanlarda da aynı süreç varken beni dinleyenler çok şükür şuan hâkimliği yada kurum sınavlarını kazanmış haldeler çok şükür. Siz de pişman olmamak için ne olur var gücünüz ile çalışın. Bir de şu var ki bu sene yeni bir sürü insan mezun oldu. Rakip sayınızda arttı maalesef. Şu an çalışmaya başlamak için hâlâ geç değil. Şu an başlayan biri iyi çalışma ile Allah’ın izniyle yetiştirir.

Şunu asla unutmayın ki belirsizlik döneminde çalışan kişiler kazanır arkadaşlar ve yukarıda anlattığım gibi hiçbir kaybınız asla olmaz..

Allah yardımcınız olsun..

Dualar sizlerle…

Yayınlayan

Editör

Bu dünyadaki tek gayemiz garibana ses, mazluma nefes olmak....

“Çok merak edilen bir soru; İdari yargı sınavı olacak mı ya da İİBF’liler idari yargı sınavına girebilecekler mi?” için 3 yorum

  1. Hocam benim temelim var konu eksiğim çok az ancak bu süreçten sonra nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.. Biraz panik de oldum sınava az kaldı diye kafam da karıştı açıkcası.. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?

    Liked by 1 kişi

  2. Hayırlı günler hocam..

    Şu şekilde yardımcı olayım;

    Son zamanlarda hakimlik için Aralık ayı sonu çok dillendiriliyor. Güzelce hazırlanmak için vakit var. Güzelce baştan sona her dersi yavaş yavaş çalışın. Zaten temeliniz varmış. Size tavsiyem uzun uzun kitapları bir kenara bırakıp kısa kısa özet notlardan hızlıca tekrar yapmanız ve bu şekilde var olan temelinizin üzerine güzelce bina etmenizdir.

    Sınava bir buçuk ay kalaya kadar tüm konu eksiklerinizi tamamlamaya çalışın ve sonra da imkan oldukça bol bol o konu ile ilgili soru çözün ki faydalı olup iyice otursun. Son bir buçuk ay da ise sadece soru ve tekrara zaman ayırın. Son iki ya da üç hafta boyunca deneme çözersiniz. Yani dediğim gibi siz konu çalışmadan öte bol bol soru çözerek bütün soru tiplerini görmeye bakın derim.

    Bu şekilde bir program ile süreci umarım başarılı ile halledersiniz.

    Ne zaman isterseniz çekinmeden her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun…

    Beğen

Yorum bırakın