Bu yazım inşAllah, SINAV SÜRECİNDE YAŞANAN MORAL BOZUKLUĞUNA BELKİ BİR NEBZE DERMAN OLUR…

Arkadaşlar bir kardeşiniz olarak ve bir kardeşlik görevi olarak SINAV SÜRECİNDE YAŞANAN MORAL BOZUKLUĞUNA BELKİ BİR NEBZE DERMAN OLUR DİYE bir yazı kaleme alma gereği hissettim. İnşAllah en azından içinden bir cümle bile size moral olacaktır. Okumanızı tavsiye ederim. İnşAllah bir kişiye dahi olsa faydası olur..

Uzun konuştum ama içimi döktüm hakkınızı helal edin..

Özelden birçok soru hakkında mesaj geliyor ve eminim ki bunlar aslında çoğu kişinin dile getirmek hatta haykırmak istediği hususlar;
“ Umudumuz kalmadı, Konularım yetişmeyecek, Geçen sene de girmiştim bu sene sınava hazırlanırken bana diyorlar geçen sene sınav çok kolaydı bu sene o kadar umutlanma diyorlar maalesef, daha bir sürü husus

1- Umudumuz kalmadı, moralim bozuk, konularım yetişmeyecek, bir türlü başlayamıyorum hususu:

Arkadaşlar sınavın tarihi Aralığın son haftası olacak inşAllah. Daha önümüzde 3 aylık bir süreç var Allah nasip ederse. Yeni başlayan kardeşlerim önünüzde daha 3 ay var. Üniversite vize- final dönemlerini hatırlayın. Geceleri uyumaz, bir an önce sınıfı geçmek için dişimizi sıkarak ders çalışır hatta bazen yüzlerce sayfa sanki on sayfa çalışırmış gibi bir anda çalışılırdı.
Neden o zaman o tempomuz vardı? Çünkü hedefimiz vardı. Sınıfı geçmek ve mezun olabilmek. Çok şükür o hedefinizi başarı ile tamamladınız ve mezun oldunuz.

Şimdi yepyeni bir aşama çıktı karşımıza; 3 aylık bir sınav dönemi. Evet zor bir süreç doğru, herkes bunu kabul eder ancak daha yeni bahsettiğim gibi üniversitelerin zor vize/final sınavlarını çalışarak atlatan sizler için hiçbir şey zor değil. Bu da aslında aynı bir süreç. Aynı şekilde hedef koyun kendinize, Ben hakimlik sınavını neden istiyorum diye. Bu hedef, bu amaç sizi ayakta tutar. Yorucu ders tempolarında uykunuz bastırdığında ya da soğuk kış ayları geldiğinde ders çalışacakken bir üşüme hissettiğinizde içinizi ısıtacak yegane şey sizin amacınızdır. Lakin her amaç değil elbette. Amacınız manevi bir amaç olmalı yani her şeyden öte ben bu zor mesleği kazanıp Allah’ın rızası için garibana ses Mazluma nefes olmak için istiyorum, deyin. Bu tip ulvi amaçlarınız olsun ki bu zorlu dönemde Allah’ın yardımı sizle olsun her daim.

Zira sadece ders çalışmak ile olmaz bunun herkes farkındadır. Maddi güç yanında dua gücünüzde olmalı ki sizi ayakta tutsun. Hem kendinize hem de diğer kardeşlerimize dua edin. Sonuç olarak hepimiz kardeşiz. İşte özet olarak sizi ayakta tutacak ve toplayacak manevi bir amacınız olsun ki bunu başarmak için gece gündüz çalışma kuvvetine sahip olun

Artık yetişmez, bitti bırak diyenlere asla inanmayın. 2 ayda da yetiştirip çok güzel netice alanlar var. Her şey sizin moralinizi sınav bitene kadar sapasağlam tutmanıza bağlı. Manevi amacınız Allah’ın yardımı ile size güç verecektir kardeşlerim. Bir de size bir kardeş tavsiyesi Özellikle bu birçok forumda oluyor. Olumsuz konuşan, insanlara yetişmeyecek, yok sınav çok zor olacak, yok bittiniz yok şöyle yok böyle diyenlere asla inanmayın. Maalesef bu süreçte böyle yapan kişi sayısı o kadar çok ki maalesef bazen başarılı oluyorlar ve umudu ile çalışan kardeşlerimizin moralini alt üst ediyorlar. Ben buna canlı çok şahit oldum. Oysaki kendileri gece gündüz çalışıp tek amaçları rakip elemektir. Onlara asla itibar etmeyin. Canla başla çalışın. Elbette Allah çalışanın karşılığını veriyor. Ne olur arkadaşlarım Asla bırakmayın…

2- Geçen sene de girmiştim, bu sene sınava hazırlanırken bana diyorlar ki geçen sene sınav çok kolaydı bu sene o kadar umutlanma, çok zor bir sınav olacak demeleri hususu:

Öncelikle bu tip şeyleri maalesef birçok forumda ve whatsapp grubunda şahit olmak bizleri çok üzüyor…

Arkadaşlar bir önceki sınavı kaybettik diye umut kaybetmek yok. Bugün yada yarın elinde sonunda Allah’ın izniyle hakim olacaksınız inşAllah. Umut bir kuştur elinizde tutmazsanız uçar gider. Umudunuzu sakın elinizden bırakmayın ki elinde sonunda bir gün elbette kazanan siz olacaksınız.

Geçen seneki 29 Aralık sınavı kesinlikle ve kesinlikle kolay değildi. Size şu kadarını söyleyeyim kesinlikle çalışan ve çalışmayanı ayırt edebilecek bir sınav da değildi. Kazanları tebrik ederim ama kaybedenler asla biz başarısızız demesinler inanın bu sınav geçmiş tüm yılların sınavlarından daha ilginç ve beklenmedik bir sınavdı. Soruların kalitesini maalesef hepiniz hatırlıyorsunuz. Zaten bu yüzden yazılı sınav sonuçları hep 70 ile 80 arasında kaldı genelde herkesin. Tam o arada yığılma oldu. Kazananların ya da kaybedenlerin bir çoğu hep sınırda oldu.

Birçoğunuzun çok güzel temeli var. Devam edin arkadaşlar. Çalıştıkça konuların aklınıza geldiğini göreceksiniz. Temeli tam olmayan arkadaşlar sizde devam edin. Yukarıda dediğim gibi bol bol çalışıp çok rahat yetişir Allah’ın izniyle…

En son olarak yukarıda dediğim gibi dua etmeyi asla unutmayın çünkü başkalarına dua edince melekler de o ettiğiniz duanın aynısını sizin hakkınızda ediyor:
Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
Bir müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı duâ kabûl olunur. Bir kimse din kardeşine hayır duâ ettikçe, yanında bulunan vazîfeli bir melek ona, «Allâh duânı kabûl etsin, aynı şeyleri sana da versin!» diye duâ eder.”(Müslim)

Aklınıza takılan ne soru varsa hiç ama hiç çekinmeden 7/24 dilediğiniz zaman yazabilirsiniz…

Yeter ki bu sınava çalışan ya da çalışmak istediği halde bir türlü başlayamayan; milletimize canla başla çalışarak faydalı olmak isteyen hakim/savcı olacak kardeşlerimizin morali bozulmasın ve herkes musmutlu bir şekilde hedefine ilerlesin..

Dualar tüm kardeşlerimiz için…

Uzun konuştum ama içimi döktüm hakkınızı helal edin..

Kusurlarımız oldu ise de hakkınızı helal edin

Selametle inşAllah meslektaş olacağımız kardeşlerim…

Yayınlayan

Editör

Bu dünyadaki tek gayemiz garibana ses, mazluma nefes olmak....

One thought on “Bu yazım inşAllah, SINAV SÜRECİNDE YAŞANAN MORAL BOZUKLUĞUNA BELKİ BİR NEBZE DERMAN OLUR…”

Yorum bırakın